Трябва да се започне дебат за намаляване на броя на общините в България, което е необходимо, каза пред телевизия Шумен Даниела Русева, областен координатор на ДБГ - Шумен и председател на правната комисия в ОбС Шумен.
Заплатите на кметовете и цялата администрация там се плащат с държавно дотиране, с парите на всеки данъкоплатец. Жителите в по-малките населени места няма да са доволни, но е крайно време да се спре безсмисленото изтичане на средства.

Вместо за заплати, тези пари могат да се използват за инфраструктура, даде пример Русева.

Тя изрази удовлетвореност от работата на правната комисия в Общинския съвет в Шумен. Преди всичко държим на експертността, не на политическата принадлежност и е добре, че практиката повечето докладни да минават през правната комисия, се продължава, каза тя.

Попитана за работата на местния омбудсман като един от първите инициатори за създаването на длъжността в Шумен Русева заяви, че е доволна от действията му, тъй като настоящият обществен посредник има добро взаимдействие и с ОбС, и с гражданите.

На въпрос за жалбата до съда на свидетелите на Йехова срещу промени в наредба от страна на ОбС Русева бе категорична, че съветниците подкрепят твърдо промените и ще отстояват позицията си в съда, защото свидетелите на Йехова нарушават член 8 от Европейската конвенция за правата на човека за личната неприкосновеност. Променихме наредбата, защото получихме редица сигнали от граждани, на който им се звъни на вратата и биват заливани с книжки, листовки за Йехова, затова забранихме религиозната пропаганда в частните домове.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре