Няколкомесечните съвместни усилия на ДБГ-Сливен с екипа на сливенския Център за кожно-венерически заболявания дават резултат. След продължителна разяснителна работа и изнасяне на обективните факти за финансовото състояние на центъра и за нивото на кожно-венерическите заболявания в региона, поредното предложение за прекратяване дейността и ликвидация на лечебното заведение, бе отхвърлено.

Това съобщи д-р Нина Борова, общински съветник от „Движение България на гражданите“ в ОбС – Сливен и областен координатор на партията.

На заседанието си днес сливенските общински съветници проявиха разум и не приеха идеята центърът да стане отделение към областната болница – нещо, което ще съкрати не само обема, но и качеството на медицинската услуга, смятат специалистите. Същото явно смятат и в Министерството на здравеопазването, тъй като решението бе внесено без да има съгласие на министъра, каквото законът изисква. И това е втори министър, който не дава съгласие за закриване на сливенския център. Към момента 111 болни от сифилис се водят на диспансерен отчет, значителен е броят и на останалите заболявания на кожната и подкожната тъкан. Сливенският регион поначало е първенец по тези заболявания, а обстановката се утежнява от наличието на затвор и бежански център.

Още една стъпка към оздравяване на Центъра ще бъде изплащането от страна на Здравната каса на задълженията, които са около 20 хиляди лева, каза д-р Борова.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре