Кметът на Хасково трябва да подаде оставка, заяви Делчев

 

Започваме изграждането на силна коалиция за разбиването на „модела ГЕРБ“, при който обществените средства се разпределят от един човек към близки хора, каза пред медии в Хасково Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

 

Този модел води до това заплатите в Хасково да са по-ниски от София, младите да бягат. На следващите избори този модел трябва да бъде разбит, както го направихме в Плевен, Добрич, Чепеларе. При посещенията ми в различни градове се срещам с представители не само на ДБГ, но и на други демократични партии като СДС, ДСБ, Да България, БЗНС, БНД и всички хора искат да работят заедно за разбиване на модела на непрозрачно управление, добави той.

Не остава незабелязано, че в Хасково и други общини ГЕРБ и БСП в 90% от случаите гласуват заедно в Общинския съвет, а циркът на национално ниво между опозиция и управляващи е имитация за пред хората. В Хасково никой не пое отговорност за скандалите и насочването на 100 млн. до близки фирми, а моделът продължава. Кметът на града трябва да подаде оставка след всичко, което се е случвало в общината по негово време, каза Делчев.

Проблемът с водата в Хасково не намира решение, въпреки всички заявки и отново се отлага. От ДБГ настояваме национална информационна система, която да показва качеството на водата. След като държавата не е влязла в ролята си да контролира, редно е гражданите да знаят резултата от пробите и да изискват качество.

Денислав Генчев, отговорник на ДБГ за региона, заяви, че задачите пред партията да увеличи доверието и подкрепата си в Хасково и останалите области.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре