Движение България на гражданите - Стара Загора е сред инициаторите на предложението пред НС. То няма лидерски амбиции, ще катализираме енергията вдясно център. Крайно време е да наместим очилата си.

 

РОД е предложение да институционализираме това, което съществува. Десните формации и в Стара Загора са незаобиколим фактор. Трябва ни самочувствие, обединение около идеи и местни политики и цели. Прекалено дълго чакахме  лидерите на национално ниво да анализират, да отчитат, да зададат посока. Явно още не са сменили летните гумите, но пък времето не чака. Тъй като ние по места сме доказали, че можем и сме заедно, поемаме инициативата. Предлагаме платформата РОД и протягаме ръка. Искаме от десния избирател кредит на доверие. Това заяви пред медии областният лидер на ДБГ Стара Загора Калоян Петров.

Още снощи получих подкрепа от някои от партиите в РБ. Днес ще продължа да търся останалите и други, с които съм работил в последните избори. Всеки десен проект ще потърся в т.ч. ССД, Синьо единство, Възраждане, радикалдемократи, пък и чакам също активност от тяхна страна. Днес не е важно кой ще води някаква бъдеща листа, а какви цели си поставяме, начина за постигане и срок за резултата. Сега по-важно е да катализираме енергията в дясно. Това не е експеримент, приемете РОД като чистата синя река. Трябва да я напълним с бурна вода от много притоци. А и ако искаме да излезем срещу акулите, не може да се държим като дребни риби.

По отношение на обединението Кънев – Иванов ДБГ лидерът коментира, че всъщност няма такова, има разговори без конкретни предложения. Целите на РОД не са свързани с разчистване на лични сметки и тайни договорки. Петров добави, че партньори като Светла Карастоянова и Румен Димитров от ДСБ  са ценни за РОД Стара Загора.

В нашия град  имаме две основни теми сега -  икономика и енергетика. Не приемам инвестиция от 6 млн. за ремонт за трети път на центъра, а няма икономическа зона с модерни комуникации, с подходяща инфраструктура. За местните политики разговорът тепърва започва.
Хайде най-накрая като твърдим, че сме умни и от четене носим очила, да ги наместим, призова метафорично Петров.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре