Съветът за местни политики на ДБГ започва работа по изграждането на стратегия за местните избори, каза в предаването „Коментарът“ по телевизия Шумен Даниела Русева, председател на новосъздадения Съвет за местни политики към Националния съвет за политики и областен координатор на „Движение България на гражданите“ – Шумен.

Надявам се с помощта на всички колеги в Съвета и ръководството на партията да успеем да изградим ядрата за местните избори, каза още тя.

На Националния съвет на ДБГ взехме решение местните ни структури да могат да търсят партньори от център-дясно за създаване на Реформаторски общности за демокрация – РОД. След избрането си председателят на ДБГ Димитър Делчев посети почти всички области и се радвам, че се чу мнението на местните ни структури. И тук, в Шумен, на срещата с Делчев имаше представители на различни политически партии, общинските съветници от РБ, сред които има и граждански кандидатури, и ние също му казахаме, че по места се разбираме и искаме от лидерите в София същото, каза тя.

На последните избори бяхме разделени на 3 и този провал се очакваше. Виждате сега има някакви опити за единодействие, приветствам всяко обединение, но не под условие и някой да иска да дирижира, както се случва. Напратив, обединение трябва да има на равни условия, както е при РОД, категорична бе Русева.

Всяка местна структура сама ще прецени кога и с кого може да разботи за създаване на местните общности. Местните избори чукат на вратата и работата трябва да започне още сега. В Шумен искаме широка коалиция, в която да влязат не само представители на партиите, но и изявени граждани в листите, както винаги сме правили и сме успявали, коментира Русева.

Надявам се след като отхвърлиха Закона за старите столици в предишния парламент, ГЕРБ този път да заемат отговорна позиция. С много усилия от страна кмета на Плиска Тонка Начева градът се връща към доховното начало, но средтсвата не са достатъчни. Днес Плиска няма канализация, а според исторически сведения през 9 век е имало такава. Това е недопустимо, каза още Русева.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре