Лошо управление, злоупотреби и раздут щат застрашават от фалит Университетската болница в Пловдив, това обяви на пресконференция доц. д-р Димитър Шишков, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“.

Хем искаме да поправим здравеопазването, хем никой не взима мерки. Сезирал съм и министъра и председателят на здравната комисия за злоупотреби в болницата, но никой не е предприел действия. Висши кадри в ГЕРБ пазят назначенията на БСП, коментира той.

В последните години бюджетът на болницата намалява значително, а парите се разпределят към частните болници, които изникнаха в града. Здравеопазването се превръща в бизнес за някои. Поздравявам всички колеги, лекари, които въпреки ситуацията успяват да лекуват наистина хората, каза доц. Шишков.

Пловдивската болница е само един пример. Здравеопазването не е за богати и бедни, а за всеки гражданин, не може да се ликвидират болници, за да могат частни интереси да печелят, категоричен е той.  Тук в Пловдив имаме прекрасна операционна за 500 хил лева, а в София два пъти по-малка за 3,8 млн. На какво се дължи разликата, никой не знае. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре