На 3 декември 2017 г., в град Приморско се проведе първото Младежко Национално събрание на "Движение България на гражданите". На него делегатите обсъдиха и приеха политическа резолюция за развитието на младежката организация и приеха вътрешен правилник. Също така гласуваха членове на Изпълнителен комитет и  избраха нов председател на МДБГ.

Резултати от проведения избор за Председател на МДБГ

I тур:

Андрей Петков: 47,7%

Десислава Кемалова: 39,8%

Иван Гудев: 11,4%

недействителни бюлетини 1,1%

II тур:

Андрей Петков: 56,1%

Десислава Кемалова: 43,9%

Обявен за избран Председател на МДБГ: Андрей Петков

 

Резултати от избора на членове на Изпълнителния комитет на МДБГ 

(Първите 10 по резултат се считат за избрани)

1 ВИКТОР ЛЯСКОВ: 57 гласа

2 ПЕТКО ПЕТКОВ: 56 гласа

3 ВАСКО СТОЯНОВ: 52 гласа

4 ИЛИНА МИХАЙЛОВА: 50 гласа

5 КАТРИН ЦЕНОВА: 50 гласа

6 ДЕСИСЛАВА НЕЙЧЕВА: 49 гласа

7 ИВАН ГУДЕВ: 49 гласа

8 ГЕОРГИ ВЛАДОВ: 41 гласа

9 ДЕСИСЛАВА ГАНЧЕВА: 41 гласа

10 МИХАЕЛА БОСЕВА: 41 гласа

11 ЕМИЛ ДЕРМЕНДЖИЕВ: 40 гласа

12 ЕВЕЛИН ПЕТКОВА: 39 гласа

13 ЛЮБОМИР НАЙДЕНОВ: 36 гласа

14 АНТОН ИВАНОВ: 35 гласа

15 ЙОРДАН ПАМУКОВ: 35 гласа

16 СВИЛЕН АНДРЕЕВ: 34 гласа

17 ИВАН ХРИСТОВ: 12 гласа

18 РАДА МАКСИМОВА: 12 гласа

 

Процедурните правила за провеждане на избора на Председател и членове на Изпълнителен комитет на МДБГ можете да намерите ТУК

Приет правилник за организацията и дейността на "Младежко Движение България на гражданите" можете да намерите ТУК

 

Номинации за Председател на МДБГ

Andrej PetkovАНДРЕЙ БОРИСОВ ПЕТКОВ

Магистър по Икономика и управление на транспорта в Университета за национално и световно стопанство. Докторант с изследователски интереси в областта на транспортната инфраструктура, управлението на транспортни проекти и градска мобилност. Хоноруван преподавател в УНСС от 2017г. Член на Факултетния съвет “Икономика на инфраструктурата” към УНСС. С дъгогодишен управленски опит в туристическия сектор. Участник в програмите на International Republican Institute(IRI).

Петков е сред учредителите на ,,Движение България на гражданите” през 2012 г. През 2017 г. става член на Националния съвет на ДБГ, член е на ръководството на районната организация на ДБГ„Лозенец“, гр. София, на която е бил председател.

Съорганизатор на Пролетния дарителски бал на Реформаторски блок, чрез който успяха да се наберат средства за финансиране на предизборната кампания.

Бил е кандидат за народен представител от листата на Реформаторски блок през 2014 и 2017 г.

 

 

 

 

 

Desi KemalovaДЕСИСЛАВА ИВО КЕМАЛОВА

Mагистър по право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и правоспособен юрист. От една година е редовен докторант в катедра „Теория и история на държавата и правото“ в Софийския университет и от 2017 г. преподава Обща теория на правото.

Член е на „Движение България на гражданите“ от учредяването на партията. През 2013 г. влиза в ръководството на софийския район „Триадица“. От учредяването на ДБГ е участвала във всички 6 предизборни кампании на партията.

На последните две Национални събрания на ДБГ е председател на Изборната комисия.
Избрана за член на Националния координационен съвет на Реформаторския блок от квотата на ДБГ на пъвото Национално събрание на РБ през януари 2017 г.

Съветник и парламентарен секретар на министъра на образованието и науката в периода 2016-2017 г.

През 2015 г. при учредяването на МДБГ е избрана за член на Изпълнителната комисия. В началото на 2016 г. става постоянен представител на МДБГ в студентскста асоциация на Европейската народна партия – EDS и оглавява преговорния екип за присъединяване на МДБГ. В началото на 2017 г. след успешно проведена кампания МДБГ е прието за член на съвета на EDS.

От август 2017 г. оглавява групата по подготовка на Европейски избори 2019 към EDS.
През 2017 г. е избрана за участник в Националната програта „Управленски умения“ на Българско училище за политика „Димитър Паница“ от квотата на ДБГ.

 

Ivan GudevИВАН ДИМИТРОВ ГУДЕВ

Има висше образование по Счетоводство в УНСС, магистър по Европейски бизнес и финанси в университета Нотингам Трент – Великобритания.

Гудев е член на ПП „Движение България на Гражданите“ от учредяването на партията. В началото на 2017 г. е избран за председател на младежката структура на Движението в София област.

Работи в частния сектор, в сферата на финансите и счетоводството, като същевременно се обучава и в докторска степен, изследвайки проблемите на съвременното финансово счетоводство на национално и международно равнище.

С младежи дейности се занимава от пролетта на 2012 г., когато се включва активно като доброволец в различни неправителствени организации и е активен участник в програма Еразъм+. През периода 2012 – 2017 г. участва в международни мобилности по програмата в Унгария, Италия, Полша, Португалия, Гърция, Литва, Словакия и Дания. Темите, по които се обучава са свързани предимно с ценностите на ЮНЕСКО и ЕС – проблемите на миграцията, човешките права, европейската интеграция, мира, както и много други социални теми, свързани с проблемите на младежите – интеграция в обществото, в училище, намиране на работа и реализация, финансови проблеми и тяхното преодоляване, младежка безработица и др.

Гудев е председател и учредител на Сдружение „Международен младежки комитет за образователни инициативи и програми“ – неправителствена организация, чиято главна цел е да подпомага младежи с финансови затруднения за намиране на подходяща професия и начини на финансиране на образованието им. Сдружението дава възможност на младежите да участват в различни международни мобилности по програма Еразъм+.

През 2014 г. е кандидат за народен представител от квотата на Реформаторски блок, член на предизборния щаб на ДБГ в София област за Парламентарни избори през 2013 г. и 2014 г., както и председател на предизборния щаб на ДБГ за местните избори в Община Костинброд.

 

Номинации за членове на Изпълнителния комитет на МДБГ

Anton Ivanov Burgas1АНТОН ИВАНОВ

Oт град Бургас. Завършил е специалност „Тонрежисура и виртуални студийни технологии“ в Софийски университет "Св. Климент Охридски". От 2008 г. работи в сферата на шоу бизнеса, управлява музикална компания, участва в работни групи за промени в Закона за авторски арава и сродни права (ЗАПСП), член е на дружество за колективно управление на авторски права свързани с музика – Мюзикаутор, член на Българска Музикална Асоциация - БМА. От 2015 г. усилено работи в сферата на разпространение на аудио и видео съдържание в онлайн среда, където си партнира с компании от САЩ, Русия, Франция и Австрия

 

 

 

 

Vasko Stoqnov Qmbol1ВАСКО СТОЯНОВ 

От град Ямбол, има диплома по Маркетинг и мениджмънт в Бизнес колеж гр.Ямбол, а в момента изучава компютърни технологии в машиностроенето в Технически университет Габрово. Работи като експерт потребителско кредитиране в частна фирма.

Член на ПП „Движение България на гражданите” от 2014г., като от 2015г. е член на общинското ръководство на ДБГ – Ямбол, а от 2016г.– областен координатор на МДБГ за област Ямбол.

Кандидат за общински съветник от листата на ДБГ през 2015г.

 

 

 

Viktor Lyaskov1ВИКТОР ЛЯСКОВ

От град Горна Оряховица. Магистър е по право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Работил е за частен съдебен изпълнител с район на действие Окръжен съд – Велико Търново, а момента е юрисконсулт в Община Горна Оряховица.

Член е на ДБГ от учредяването на партията. Член е на Националния съвет на ДБГ и заместник-председател на общинската структура в община Горна Оряховица. С предизборни кампании се занимава активно от 2011г., когато бил член на инициативния комитет за област Велико Търново, издигнал кандидатурата на г-жа Меглена Кунева за президент. Участвал е и в кампании за парламентарни (три път), местни (два пъти), президентски (два пъти) избори, както и за представители в Европейския парламент.

Ляскв е бил кандидат за общински съветник (2011г.) и кандидат за народен представител (2014г.) През 2017 г. е зам.-председател на РИК – Велико Търново за парламентарните избори.

 

Georgi Vladov Sofiq1ГЕОРГИ ВЛАДОВ

От град София. Учи в Университет по архитектура строителство и геодезия (УАСГ) със специалност „Строителство на сгради и съоражения“. Ръководи екип, занимаващ се с инвестиции в крипто валути, Форекс, облигации и акции от близо година. Занимава се с играждането на лични бизнеси в различни икономически сфери, както и с участие и координиране на политически инициативи.

"Вярвам, че мога да допринеса за изграждането на силна и ефективна младежка организация способна да наклони везната в полза на българското общество."

 

 

 

 

Desislava Gancheva Dobrich1ДЕСИСЛАВА ГАНЧЕВА

От град Добрич, специалист по информационни технологии. Владее 3 езика – английски, немски, руски. Работи в сферата на туризма. Член е на общинското ръководство на ДБГ – Добрич.

 

 

 

 

 

 

 

Desislava Nejcheva Kyrdjali1ДЕСИСЛАВА НЕЙЧЕВА

от град Кърджали. Има висше образование по Управление на човешките ресурси в УНСС.

Има опит в изготвянето на проекти по европейски програми, администрацията. В момента работи в частния сектор.

Част от ДБГ от 3 години. Взима активно участие в състоялите се до сега три младежки политически академии. Участва в събранията на ДБГ - Кърджали. Найчева е била кандидат за народен представител в листата на РБ - Глас народен за област Кърджали през 2017 г.

 

 

 

 

Evelin Petkova Plovdiv1ЕВЕЛИН ПЕТКОВА

От град Пловдив. Завършва Политика и комуникации в The University of Liverpool, където като част от своето обучение покрива теми като Британска и eвропейска политика, Международни институции, Медии и Международни конфликти и други.

По време на следването си тя е кофчежник и после вице-президент на United Nations Association - Youth Liverpool. Доброволец в в няколко НПО, както и кампанията за изборите във Великобритания през 2015 г.

В края на 2015 г. участва в кампанията за местните избори в Пловдив, като в последствие взема участие в следващите няколко предизборни кампании.

Петкова е част преговорния екип за присъединяване на МДБГ към EDS.

Има собствен бизнес, в сферата на информацинните технологии и маркетинга, който развива и до днес.

 

Emil Dermendjiev Blagoevgrad1ЕМИЛ ДЕРМЕНДЖИЕВ

От град Благоевград, магистър по право в УНСС. Член е на общинската организация на ДБГ в  Благоевград от 2012 г. Представител на КП „Реформаторски блок“ в РИК – Благоевград на парламентарните избори през 2014 г.  

 

 

 

 

 

 

Ivan GudevИВАН ГУДЕВ

От град Костинброд. Има висше образование по Счетоводство в УНСС, магистър по Европейски бизнес и финанси в университета Нотингам Трент – Великобритания.

Гудев е член на ПП „Движение България на Гражданите“ от учредяването на партията. В началото на 2017 г. е избран за председател на младежката структура на Движението в София област.

Работи в частния сектор, в сферата на финансите и счетоводството, като същевременно се обучава и в докторска степен, изследвайки проблемите на съвременното финансово счетоводство на национално и международно равнище.

 

 

 

 

Ivan Hristov Haskovo1ИВАН ХРИСТОВ

Oт град Хасково. Иван е студент по Бизнес управление и администрация в УНСС.

 

 

 

 

 

 

 

Ilina Mihailova Shumen1ИЛИНА МИХАЙЛОВА

От град Шумен. Бакалавър е по Индустриален бизнес и предприемачество в Икономически университет Варна.

Член е на ДБГ съм от учредяването на партията. С политика се занимава от 2008 г. като от тогава до този момент е участвала в организацията на всички избори. Преминала е през всички позиции на един предизборен щаб, като на последните е председател на предизборния щаб в Шумен. Участва активно в организацията на граждански и обществени каузи в родния си град, като последната е Гражданска подписка против увеличаването на цената на водата и приемане на бизнес плана на ВиК-Шумен.

 

 

 

 

Jordan Pamukov1ЙОРДАН ПАМУКОВ

От град Варна. Има бакалавърска степен по История, със специализация „Балканска история и история на Византия“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска степен „Връзки с обществеността“ . Има опит като ПР в медии, банковия и НПО сектор. В момента е експерт по връзки с обществеността и маркетинг в Българска агенция за инвестиции.

Памуков е член на ПП „Движение България на гражданите“ от 2012 г. Участвал е активно в политическите кампании на ДБГ от 2013 г. - за парламент, за президент, европейски парламент и местни избори. От 2015 г. е член на НС на МДБГ. През 2016г. е избран за секретар на районната организация на ДБГ в район „Оборище“.

 

 

 

Katrin Cenova Sofiq1КАТРИН ЦЕНОВА

От град София. Има висше образование по Икономика на туризма в УНСС. Участвала е като доброволец във всички кампании на ДБГ от 2013 г. до сега, а от 2014 г. е член на парията. 
 
Ценова е член на ръководството на районната организация на ДБГ в район Подуяне в град София. 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Lyobomir Naydenov Sofiq4ЛЮБОМИР НАЙДЕНОВ

От град София. Бакалавър е по „Туризъм” и магистър със специалност „Управление на проекти”. Говори свободно английски и испански език. Притежава опит в разработването на проекти по  национални, европейски и международни финансови програми. Работил е в сферата на хотелиерството и туризма. Завършил е международна програма за обучение в областта на туризма и пътуванията към Международната асоциация за въздушен транспорт и Световната федерация на националните асоциации на туристическите агенти.

През 2011 г. участва като доброволец в кандидатпрезидентската кампания на г-жа Меглена Кунева. От 2012 г. е член на „Движение България на гражданите”, като през последните две години активно участва в дейността на младежката структура на партията.

 

 

 

Mihaela Boseva Pernik1МИХАЕЛА БОСЕВА  

Oт град Перник. Има висше образование по Публична администрация в УНСС. В момента е четвърти курс студент по Право отново в УНСС. Работи като офис мениджър в НДК.
Член е на „Движение България на гражданите“ от 2013 г. Вземала активно участие в кампаниите на ДБГ и РБ, а през 2013 г. е била кандидат за народен представител.

 

 

 

 

 

 

Petko Petkov1ПЕТКО ПЕТКОВ

От град Червен бряг, магистър по Регионално развитие в УНСС. В момента прави доктурантура по География на населението и селищата – Регионално развитие в СУ „Св. Климент Охридски“.

Сътрудник в Постоянната комисия по регионлно развитие и благоустросйството в 43-ото Народно събрание. Петков е общински съветник в ОбС – Червен бряг. Има частен бизнес.

 

 

 

 

 

Rada Maksimova Sofiq1РАДА МАКСИМОВА

Oт град София. Мениджър в  брокерска фирма за застраховки. Следва в Нов Български Университет със специалност  "Управление на бизнеса и предприемачеството".

 

 

 

 

 

 

 

Svilen Andreev Troyan1СВИЛЕН АНДРЕЕВ

От град Троян. Бакалавър по "Политология", магистър по "Дипломация и национална сигурност" от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий"

Общински председател на ДБГ - Троян от 2013 г. Зам.областен координатор на ДБГ - Област Ловеч от 2015 г.
Кандидат за депутат от листата на ДБГ през 2013 г, и от листата на Реформаторски блок през 2014 г за 11 МИР - Ловеч.

Работи като експерт - програми и проекти в неправителствения сектор. От 2014 г е координатор на национални образователни и социални проекти за Северозападен и Северен централен регион.

Участва в управлението на регионални електронни медии за региона Ловеч.

Нагоре